Renovatie Riensluisbrug Lemmer

Riensluisbrug in Lemmer

De Riensluisbrug in Lemmer is toe aan groot onderhoud. Het stalen brugdeel wordt gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. De brug krijgt een volledig nieuwe elektrische installatie en een nieuwe aandrijving, zodat de brug weer jaren mee kan.

Stremming voor weg- en vaarverkeer

De werkzaamheden aan de brug zijn begonnen op maandagochtend 8 februari en duren tot vrijdag 11 juni. In deze periode is de brug gestremd voor alle weg- en vaarverkeer. Tijdens de werkzaamheden kunnen boten niet onder de brug door.

Voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers wordt - aan de zijde van Hotel Lemmer - een noodbrug geplaatst. Zo kunnen zij gewoon oversteken tijdens de werkzaamheden.

Auto- en vrachtverkeer

Voor gemotoriseerd verkeer - waaronder vrachtverkeer - wordt een tijdelijke omleiding ingesteld. Motorvoertuigen kunnen via de Straatweg (heen en terug) rijden. Voor de Gerben Bootsmastraat stellen we een eenrichtingsroute in richting het centrum. Dit om ongewenste situaties op de kruising de N349/Riensingel te voorkomen. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf de kruising N349/ Riensingel via de Gerben Bootsmastraat richting het centrum rijden. Via de Straatweg kan het centrum eventueel weer uitgereden worden.

Werkzaamheden gestart

Dinsdag 9 februari waren de eerste werkzaamheden aan de Riensluisbrug in Lemmer voor het eerst zichtbaar. Al sinds september 2020 vinden er allerlei voorbereidende werkzaamheden (achter de schermen) plaats. Dit van het opstellen van technische werkplannen, veiligheidsdossiers en afstemming met de omgeving en betrokken partijen. Op 9 februari kon er daadwerkelijk worden gestart met de uitvoerende werkzaamheden.

Aanleg tijdelijke noodbrug en demontage brugdek

De tijdelijke fiets- en voetgangersbrug werd aangelegd en het brugdek werd eruit gehaald. Een 400 Tons telesoopkraan hijste het brugdek eruit en plaatste het op de vrachtwagen die het naar de bewerkingslocatie brengt. Daar wordt het brugdek - de komende periode tot begin maart - gestaald en gecontroleerd. Het stalen brugdeel wordt gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. De brug krijgt een volledig nieuwe elektrische installatie en een nieuwe aandrijving, zodat de brug weer jaren mee kan.

Brug is uit wegdek getild en hangt boven vrachtwagen Noodbrug voor fietsers en voetgangers
Brug uit wegdek getakeld Noodbrug voor fietsers en voetgangers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de stremmingen? Samen met de aannemer informeren we u via een speciale nieuwsbrief.

Houd mij op de hoogte

Vragen?

Voor vragen aan gemeente De Fryske Marren kunt u contact opnemen met Hendrik van der Veer, directievoerder, via telefoonnummer 14 05 14 of via e-mail: info@defryskemarren.nl.

Voor vragen aan de uitvoerder kunt u contact opnemen met Hendrik Snippe, projectleider MF Rusthoven B.V., via telefoonnummer 06 50 21 80 88 of via e-mail: h.snippe@rusthoven.com.