Plattedijk Lemmer

We werken op dit moment aan plannen voor het opwaarderen van de openbare ruimte tussen Strand Lemmer en het recent opgewaardeerde Stationsplein. We willen investeren in het gebied, zodat het voor bewoners en bezoekers aantrekkelijker wordt. Een herinrichting voor de toekomst met veel oog voor de verkeersveiligheid van het gebied.

Inrichtingsschets Plattedijk

Het ontwerp van december 2018.

Reacties op het eerste ontwerp

Op 11 december 2018 is het eerste ontwerp getoond in de BeachClub in Lemmer. Er waren veel inwoners van Lemmer op die bijeenkomst die ter plekke of later een reactie hebben gegeven. Er is vooral positief gereageerd op de plannen voor het opnieuw inrichten van het gebied rondom het strand. Over het verwijderen van het fietspad richting het centrum werd minder positief gereageerd. Daarnaast is er veel gesproken over het parkeren rondom strand en in de blauwe zones. De opmerkingen verwerken we in een nieuwe versie van het plan waar we in 2020 mee komen. In dit nieuw plan wordt rekening gehouden met een verminderd budget voor de herinrichting.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en vul als woonplaats Lemmer in. U ontvangt dan een nieuwsbrief zodra we nieuws hebben over dit project.

Meer weten?

Heeft u vragen over de bijeenkomst of de herinrichting? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Duurt Snoeijers.